Social Icons

Sultan Johor lancar buku "The Coronation of HRH Sultan Ibrahim of Johor"

SULTAN Ibrahim berkenan menerima buku The Coronation of HRH Sultan Ibrahim of Johor yang dipersembahkan oleh Dato' Haji Abdul Rahim Ramli pada Jamuan Teh bersama Rakyat di Dataran Bandaraya Johor Bahru, semalam. - Gambar ihsan JOHOR Southern Tigers

DYMM Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar hari ini melancarkan buku bertajuk "The Coronation of HRH Sultan Ibrahim of Johor", yang memberi tumpuan persiapan dan perjalanan Upacara Kemahkotaan baginda pada 23 Mac 2015 yang lalu.

Buku tersebut yang ditulis oleh Yang Dipertua Jumaah Majlis Diraja Johor, Dato' Haji Abdul Rahim Ramli yang juga merupakan Karyawan Tamu UTM berdasarkan kepada penyelidikan dan pengalaman beliau mengurus dan melaksanakan istiadat istana lebih 40 tahun.

Buku ini membolehkan pembaca mengetahui dengan lebih mendalam mengenai perjalanan adat istiadat istana Johor yang memang terkenal dengan ciri-ciri kebudayaan yang unik seperti Istiadat Meletak Kerja, Siram Tabal sehinggakan ke Istiadat Kemahkotaan.

Dua buah buku hasil Dato’ Haji Abdul Rahim Ramli berjudul “Sejarah Adat Istiadat Diraja Johor” dan “Adat Istiadat Kesultanan Johor Moden 1855-2012” yang diterbitkan oleh Penerbit Universiti Teknologi Malaysia (UTM Press) sebelum ini mendapat sambutan menggalakkan daripada orang ramai.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi pengedar di talian
Tel: 0197998249ARTIKEL BERKAITAN

2 comments:

  1. DARI PAK SUNANG Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui AKI DARMO saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan AKI DARMO,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan AKI DARMO yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti, AKI DARMO juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penglaris jualang silahkan hubungi AKI DARMO di 082-310-142-255 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya –ATAU KTIK ALAMAT BLOG AKI -http://pendidikan-merangin.blogspot.co.id

    ReplyDelete
  2. KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.

    KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.


    KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.


    ReplyDelete