Social Icons

Tunku Mahkota Johor tidak pernah minta tukar venue Piala FA


DYAM Tunku Ismail Sultan Ibrahim

TIADA permohonan dibuat oleh Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) untuk menukar  venue perlawanan dari Stadium Darul Aman ke Stadium Larkin bagi saingan kedua Piala FA bulan depan.

Setiausaha Kehormat PBNJ, Suhairi Hashim berkata, dakwaan itu tidak benar dan tidak mengetahui dari mana isu tersebut ditimbulkan.

“Kita tidak tahu dari mana cerita ini datang dan seterusnya disebarkan, malah kami tidak mengetahui niat sebenar cerita ini dibuat.

“Presiden PBNJ, Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim tidak pernah menyatakan untuk menukar venue Piala FA, malah kami ikut  seperti yang ditetapkan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM),” katanya semalam.

Katanya, pihaknya tidak menghadapi sebarang masalah untuk beraksi di Darul Aman atau di mana sahaja kerana ia perkara biasa.

Beliau berkata demikian ketika ditanya mengenai dakwaan yang mengatakan Presiden PBNJ, Tunku Ismail Sultan Ibrahim memohon kepada FAM untuk menukar venue dari Stadium Darul Aman ke Stadium Larkin bagi saingan kedua Piala FA menentang Kedah.